Продавець Світ Трав - трави, індивідуальні збори, чаї та спеції розвиває свій бізнес на Prom.ua 14 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1860 відгуків
Ми в соціальних мережах! Підписуйтесь, кнопки праворуч :)

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 10:00 найближчого робочого дня (завтра, 21.06).

+380 (96) 665-13-33
+380 (99) 665-13-33
вулиця Євгена Котляра, 20 (склад), 61000, Харків, Україна
Кошик
Світ Трав. Сушені трави, збори, спеції, чаї

Як правильно приготувати настій або відвар? Класичні методи.

Як правильно приготувати настій або відвар? Класичні методи.

Класичні методи приготування лікарських форм.

НАСТІЙ І ВІДВАР.

 

Настої і відвари - рідка лікарська форма отримується шляхом заливання холодною водою рослинної лікарської сировини та подальшого кип'ятіння його на водяній бані, настоювання і проціджування.

       Настои отличаются от отваров временем кипячения и настаивания растительного сырья, а также настои чаще готовят из листьев, цветов травы, тогда как отвары  - из грубых частей растения - корней, коры, корневищ, стеблей, ягод и иногда толстых кожистых листьев.

        Растительное сырьё (высушенные различные части лекарственных растений) предварительно измельчают до частиц размером: траву и листья не более 5 мм, лист толокнянки, брусники и эвкалипта до 3 мм, корневища, корни, стебли и кору до 7 мм, плоды и семена до 0,5 мм. Цветы не измельчают.

Подрібнені частини рослини зважують (в грамах) або відмірюють за обсягом (в частинах), поміщають у фарфоровий або емальований посуд, заливають водою кімнатної температури, закривають кришкою і ставлять на киплячу водяну баню. Нагрівають, знімають з водяної бані, відстоюють і проціджують через складену вдвічі марлю.

Режим екстракції:

Якщо об'єм до 1 літра то:

Настій кип'ятять 15 хвилин. Настоюють 45 хвилин

Відвар кип'ятять 30 хвилин. Наполягають 10хвилин

Якщо обсяг більше 1 літра то:

Настій кип'ятять 25 хвилин. Настоюють 45 хвилин.

Відвар кип'ятять 40 хвилин. Настоюють 10 хвилин.

 

Існують винятки, але вони будуть вказані в прописі.

Якщо в прописі зазначено: «1 склянку» це означає за обсягом 200 мл Після проціджування відвар або настій повинен бути доведений до початкового об'єму.

Якщо буде напис: « Отримати відвар або настій» або « Відвар трави..», ви керуєтеся наведеними вище правилами приготування, всі інші методи отримання відвару або настою будуть вказані в прописі.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner