Родина розового перца - Южная Америка, а именно Бразилия, его широкому распространению в качестве пряности поспособствовали французы. Французы не только ввели моду на нежный изысканный вкус и аромат этой пряности, но и в настоящее время являются основными поставщиками – розовый перец поставляется в основном с французского острова Реюньон, расположенного в Индийском океане.
Рожевий перець майже не пахне, але якщо його потовкти, то починає видавати слабкий солодкувато-перцевий аромат. На смак – солодкий, освіжаючий, з нотками смоли. Після нього залишається ледь вловимий перцевий присмак.
Рожевий перець не можна їсти у великих кількостях, так як ці плоди токсичні.
Щоб нейтралізувати печіння від надто гострого перцю, потрібно пити не воду, а молоко, інакше ефект буде зворотним. Також «пожежа» в роті допоможе загасити йогурт або шматочок лимона.
Застосування в медицині
Сприятливий вплив на:
- травну систему, збуджуючи апетит.
- ротову порожнину і горло при запаленнях і захворюваннях.
- верхні дихальні шляхи при хронічних захворюваннях.
- шкірні покриви, знімаючи запалення, стимулюючи загоєння при ранах, а також ударах.
Поради експерта
- щоб повністю розкрити аромат рожевого перцю, перед тим, як розмолоти його, прогрійте горошини на сухій сковороді.
- рожевий перець можна використовувати в суто декоративних цілях – наприклад, ним прикрашають морозиво та інші десерти.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Бразилія |
Вага | 50 г |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Паперовий пакет |
Тип спецій | перець рожевий |
- Ціна: 90 ₴/упаковка