Для багатьох не секрет, що березова кора надає не тільки протизапальну, бактерицидну, але і тонізуючу, а також знеболюючу і заспокійливу дію на організм.
Пити чай з кори берези дуже корисно. Він допоможе налагодити травлення, поліпшить обмін речовин. А при комплексному підході допоможе скинути зайві кілограми. Крім усього перерахованого вище кора має ще й жарознижувальну та протизапальну дію.
Як же правильно заварювати настільки корисне сировину?
Беремо 60 грам кори берези повислої на 1,2 л води.
1. Воду наливаємо у сотейник або в чайник, відправляємо на вогонь. Доводимо воду до кипіння.
2. У каструлю викладаємо підготовлену березову кору. Кора повинна бути висушеної і подрібненої.
3. Заливаємо березову кору окропом. Накриваємо каструлю кришкою, ставимо на слабкий вогонь.
4. Выпариваем, поки рідина зменшиться до 800 мілілітрів.
5. Цілющий відвар проціджуємо крізь дрібне сито. Сито додатково можна вистелити відрізу марлі, складеним у кілька шарів.
Пити відвар березової кори слід невеликими порціями кілька разів на день. Людям, які страждають хронічними захворюваннями нирок і коліт слід уникати вживання відвару. Також утриматися від вживання відвару з березової кори слід вагітним і годуючим жінкам. Ось, мабуть, і всі протипоказання.
Основні | |
---|---|
Виробник | Світ Трав |
Країна виробник | Україна |
Вага | 100 г |
- Ціна: 70 ₴/упаковка