Курильський чай (лапчатка чагарникова)
Курільський чай трава — Pentaphylloides fruticosa — локшина чагарникова, п'ятилисник.
Урал, Курили, Тибету ось де п'ють цей чай понад 300 років як тонізувальний напій. Тибетська медицина застосовує його з давніх часів. Чим же завойована популярність цієї трави. Виявляється, трава локшини чагарникової багата на вміст таніну, флаваноїдів, катехину, ефірні олії, смоли, сапоніни, фенольні кислоти, каратиноїди, кобальт і мідь, а вітаміну «С» у ній міститься вп'ятеро більше, ніж у лимоні. Звідси й
протизапальні,
противірусні,
кровоспинні,
імуностимулювальні,
сече та жовчогінні властивості,
, а також седативні.
Використовується у разі
дисбактериозе,
шлунково-кишкових інфекцій,
цукрового діабету.
Гарне полоскання рота та горла при стоматиті, ангіні, ГРВІ.
Застосування:
- Внутрішнє — настій (1 столова ложка сировини на 250 мл окропу, настоювання 10 хвилин) пити без обмежень — як загальнозміцнювальну, міцнішу настій дає лікарський ефект,
- настій (3 столові ложки сировини на 500 мл окропу, настоювання 2 години) приймати по 1/3 склянки 3-4 рази на день до їди,
— зовнішня — настій (2 столові ложки сировини на 500 мл окропу, 10 хвилин варити на водяній бані, 30 хвилин настояти, процідити) спринцювання під час кольпіту та ерозії.
Протипоказання:
- індивідуальна нестерпність,
- вагітність
Основні | |
---|---|
Вага | 50 г |
Виробник | Світ Трав |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 125 ₴/упаковка