
Шен пуерів або "Зелених пуерів" або "сирим пуер" називають пресований пост-ферментований чай, родом з китайської провінції Юннань.
Шен пуер має більш світлий, зелений колір, на відміну дуже насиченого темного кольору Шу Пуеру.
Технология изготовления сырья для приготовления чая шен пуэр называется «Маоча» - основная идея которого заключается в остановку процесса ферментациии, за счет термической обработки и поэтому шен пуэр стареет крайне медленно, но в процессе старения чай приобретает новые свойства и оттенки вкуса.
Шен пуэры выдержаные 4-6 лет считаются оптимальными по цене и качеству, в таком чае практически уходит горечь и терпкость, свойственная молодым Шен пуэрам. Пуэры старше 10 лет считаются эксклюзивом поэтому стоят достаточно дорого и являются редкостью на рынке.
Шен пуер – один з найбільш багатогранних чаїв. У смаку і ароматі якісного і правильно завареного Шена можна вловити безліч відтінків, з яких найбільш відомі – димні, деревні, трав'янисто-квіткові відтінки аромату і черносливовые, тягуче-медові ноти до смаку. Виражена терпкість або гіркота з'являються тільки при неправильному заварюванні.
В нашому магазині «МирТрав», ви можете купити Шу Пуер витриманий, 2012 року, з провінції Юннань.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Вага | 100 г |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Пуер |
Форма випуску | Пресований |
- Ціна: 250 ₴/упаковка