Пастернак корінь 100 грам. Білий корінь.
Автори середньовічних травників , згадуючи про пастернака як про овоче, посилалися на давньогрецького лікаря Діоскорида, який застосовував його в якості сечогінного засобу. Пастернак застосовували в стародавній медицині як також як засіб, що збуджує статеву діяльність, підвищує апетит, при галюцинаціях, як болезаспокійливий засіб при ниркових, печінкових та шлункових кольках, як протикашльовий і для пом'якшення та відділення мокротиння. У народній медицині настій і відвар коренів пастернаку посівного пили при кашлі для його пом'якшення і відділення мокротиння, а також використовували при водянці і як болезаспокійливий засіб. Водний настій коренів пастернаку посівного з цукром вживають для збудження апетиту і як тонізуючий засіб під час реабілітації після важких захворювань.
Лікувально-дієтичні властивості пастернака визнані лікарями. Встановлено, що він покращує травлення, зміцнює стінки капілярних судин, надає болезаспокійливу і відхаркувальну дію, володіє тонізуючими властивостями. В офіційній медицині пастернак посівний використовують для лікування і профілактики серцево-судинних захворювань.
У пастернаку посівного є авторитетні поручителі серед авторів середньовічних травників, і серед них П. А. Маттіолус. Вони в свою чергу посилаються на класиків - Плінія і Діоскорид. Цим даним відповідають приписи щодо вживання плодів пастернаку в народній медицині: водянка, болі в тілі, захворювання нирок і сечового міхура (особливо камені), шлункові та легеневі хвороби, гарячка, а також втрата сну і ревматизм. Якщо використовується чай, то його треба готувати з розтертих плодів.
- Настоянка при депресії.Залийте півлітром горілки 100 грам свіжих коренів рослини і настоюйте 3 тижні, при цьому періодично струшуйте, потім злийте через марлю. Приймайте по 1 ч. л. 3 р. в день.
- Відвар коренів пастернаку. Доведіть до кипіння 2 ст. ложки подрібненої сировини і кип'ятіть на водяній бані під кришкою 20 хвилин, дайте охолонути, потім профільтруйте. По 2 ст. ложки 3-4 рази на день.
● Змішайте дві столові ложки свіжих коренів пастернаку з рівною кількістю цукру і прокип'ятіть 15 хвилин під кришкою в 200 мл води, потім дайте настоятися 8 годин (на ніч). Вживайте по 1-2 ст. ложки 4-5 разів на день за 40 хвилин до прийому їжі, щоб підняти апетит, зняти спазматичні больові кольки в органах шлунково-кишкового тракту.
● Обварите кілька разів окропом 3 ст. ложки коренів пастернаку посівного, загорніть в марлю і прикладайте до больових ділянок в теплому вигляді.
● Друзі! Частіше вживайте в сирому вигляді пастернак посівний в соусах, салатах: всі його цілющі властивості зберігаються.
Побічні дії. Застосування пастернака, як правило, побічних ефектів не дає. Однак у сприйнятливих людей можуть з'явитися висипання на шкірі, які після припинення лікування зникають.
Основні | |
---|---|
Вага | 100 г |
Виробник | Світ Трав |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 115 ₴/упаковка