Молочний улун - ідеальний чай для початківців свій чайний шлях.
Він подобається з першого разу.
Легкий і ніжний смак з карамельно-молочними нотками зачаровує з першої чашки. Так що, якщо хтось з Ваших близьких чи друзів не поділяє Вашої любові до чаю, пригостіть його молочним улуном. І потім можна буде пити й інший китайський чай вже разом.
Кілька слів про групу китайських напівферментований чаїв - УЛУН.
Улун (кит. трад. питьинь: wū lóng, що означає «темний дракон»; помилкові варіанти транслітерації з англійської улунг і оолонг) або цин-ча («бірюзовий чай») — це напівферментований чай, який по китайській класифікації займає проміжне положення між зеленим і червоним.
По класифікації за ступенем ферментації ферментується на 50 % (в ідеалі). При його обробці ферментацію не доводять до кінця: їй піддається не весь аркуш, а лише його краю та частина поверхні. В той же час внутрішні шари чайного листа зберігають притаманну їм структуру та не ферментують. Тому вважається, що «улун» поєднує в собі властивості як червоного — яскравий аромат, так і зеленого — насичений смак. Розрізняють два підвиди — ближче до зелених (ступінь ферментації менше) і ближче до червоних чаїв (ступінь ферментації більше).
Історія таких чаїв налічує близько 300-400 років. Чай цього виду використовується при церемонії «гун фу ча», що можна перевести як «вища чайне майстерність».
Мабуть, ні один чай не оповита такою кількістю небилиць, як молочний улун. Чого тільки про нього не говорять – і кущі обприскують сироваткою, і підгодовують тросниковым цукром для додання молочно-карамельного аромату чайного листу, і поливають молоком. Все це не більш, ніж вигадки. Розведеним молоком іноді обприскують, але для зовсім інших цілей. Таким способом деякі фермери борються з попелицею.
Молочний улун виготовляють з листя чайного куща певного сорту – Цзінь Сюань (Золотий квітка), виведеного в 80-х роках минулого століття на одній з досвідчених станцій Тайваню. Цей невибагливий вид прекрасно росте і на рівнині, і на високогірних плантаціях. Знімають урожай листя чотири рази на рік. Найбільш якісний чай виходить з високогірного, осіннього збору.
Свіжий лист чайного куща Цзінь Сюань, зірваний восени на високогір'ї, спочатку володіє легким молочним ароматом. А після обробки (зав'ялювання, окислення, обжарювання, просушування) до ароматичної гамі додається ледь вловимий, карамельний запах. Справжній молочний улун далекий від схожості з чаєм зі згущеним молоком. Смак і запах його легкий, лише натякає на молочні та карамельні нотки.
За кількістю антиоксидантів, молочний улун в два рази перевершує звичайний чорний чай. Він дуже багатий на різноманітні корисні речовини, яких у чаї міститься більше чотирьохсот видів. У ньому багато різних корисних мікроелементів та вітамінів, які чудово зберігаються завдяки технології обробки чайного листа.
Корисні властивості молочного улуна полягають, насамперед, у його согревающем і тонізуючий ефект. Регулярно вживаючи цей цілющий напій, можна чудово зняти втому, підвищити свою працездатність і поліпшити роботу селезінки. Чай чудово покращує апетит і допомагає позбавитися від болю і неприємних відчуттів в шлунку, особливо після прийому жирної їжі. Він чудово знімає напади головного болю і зміцнює кровоносну систему. Також чудово освіжає дихання та покращує стан слизової ротової порожнини.
Однією з головних особливостей цього чаю, є його здатність впливати на стінки судин. Він прекрасно зміцнює їх і перешкоджає утворенню тромбів в організмі. Регулярне застосування улуна допомагає знизити зайву вагу, а так само зміцнити свою імунну систему. Для представниць прекрасної статі цей чай допоможе боротися зі зморшками і додасть молодість і прекрасний колір шкірі обличчя.
Унікальність цього чаю полягає в його вітамінному складі. У ньому містяться такі вітаміни Е, С, В, D. Також присутні такі мінерали, як залізо, кальцій, кальцій, марганець, селен і фосфор. Чай молочний улун чинить ефективний вплив на серцеву та судинну систему і на весь організм в цілому.
як заварювати улун
При таких нестандартних смакових якостях даного чаю виникає цілком слушне запитання: як заварювати улун, щоб не зіпсувати всю закладену в чай улун смакову гаму. І дійсно спосіб заварювання теж особливий і навіть має свою назву - "гунфу-ча", що означає вищу чайне майстерність. Чайник наповнюють листям улуна на одну третину, заливають гарячою водою понад дев'яноста градусів і тут же зливають її, омиваючи чашки. Потім заливають чайник знову, при цьому м'ясисті цільні листя чаю улун набухнуть і розкриються, заповнивши весь обсяг чайника. Але, настій також необхідно швидко злити і насолодитися першої заваркою, яка буде дуже насиченим смаком і ароматом. Таким чином, заливаючи улунский чай багаторазово, (цей чай не менше 3-4 разів) можна повністю зрозуміти унікальність цього виду чаю. Адже кожна заварка несе в собі особливу нотку смаку і аромату чаю улун.
Зберігати молочний улун слід в темному місці в герметичній посуді зі щільною кришкою окремо від інших чаїв. Найкраще підійде порцеляновий банку. Це дуже ароматний чай. Якщо його неправильно зберігати, неправильно перевозити, довго тримати на складі, він буде зіпсований.
Основні | |
---|---|
Виробник | Світ Трав |
Країна виробник | Китай |
Вага | 100 г |
Тип чаю | Чай Улун |
- Ціна: 474 ₴/упаковка
- Спосіб упаковки: Подвійна упаковка: zip-пакет в паперовому "еко-пакет".